Mennesker

Når du intervjuer potensielle nye medarbeidere eller har møter med offentlige personer eller personer fra andre selskaper, huske å sjekke hvor de kommer og/eller hvilke land de er tilknyttet. Pass på at du ikke ha kontakt med personer som har nytt godt av israelsk bistand til disse landene. Både organisasjoner, bedrifter og privatpersoner må på denne måten unngå enhver anerkjennelse av Israels bidrag til resten av verden. Videre må du få en formell uttalelse fra myndighetene i disse landene at israelsk bistand ikke var ansvarlig for produksjonen eller utviklingen av varer og tjenester levert til disse organisasjonene, bedriftene privatpersonene.

Disse landene inkluderer:

Japan - I tillegg til redningsmannskaper leverte også Israel geigertellere og termiske kameraer som overvåker reaktorkjerner.
Ghana - Har mottatt teknologiske hjelpemidler fra Israel siden 2006. Israel har også gitt nyfødtintensivavdelinger som redder tusenvis av babyer som ellers ville ha dødd.
New Zealand - Israel sendte flere redningsteam, midlertidige boliger og vannrensningssystemer etter jordskjelvet i Christchurch i 2011.



Vietnam - Melkeindustrien har blitt forvandlet ved å bruke israelske kyr som gir mer melk.
Uganda - Israelske soldrevne kjøleskap ble brukt til å oppbevare vaksiner som ble brukt for å stanse et polio-utbrudd i landet i 2011.
Kenya - Israelske Agency for International Development bygde på rekordtid et akuttmottak av ypperste kvalitet på et sykehus som dekker et område som omfatter 6 millioner kenyanere (2011).
Maldivene - Israelske øyeleger utførte gratis operasjoner der i desember i 2010. Øygruppen har for øvrig forbud mot synlig/offentlig utøvelse av andre religioner enn islam.
Filippinene - Signerte en stor handelsavtale med Israel i 2010.
Romania - Israelske leger behandlet babyer etter en brann på en nyfødtavdeling i september i 2010. Kamerun - Øyeleger fra Haifa ga pasienter synet tilbake og trente lokale leger i fremgangsmåtene for øyebehandling i 2010.
Kongo - Israel var de første på stedet med brannskadespesialister etter at en tankbil eksploderte og drepte ca. 230 personer og skadet 196 personer i juli 2010.
Angola - Minerydding med israelsk teknologi i 2010.
Kina - Kjøper israelsk teknologi i stor skala, og mottar medisinsk hjelp og trening.
Sør-Afrika - Israelske leger lærte i 2010 opp legene deres til å utføre omskjæring for å hindre spredning av AIDS.
Haiti - Israel satte opp det største feltsykehuset for å behandle ofrene etter jordskjelvet, orkanen og kolerautbruddet i 2010, og ga livsviktig bistand i over et år.
Sri Lanka - Israel sendte store mengder mat, medisinsk personell (50 stk) og redningsteam bare 48 timer etter tsunamien i 2004.
India - Israel sendte et fullt utstyrt feltsykehus etter Gujarat-jordskjelvet i 2001.




El Salvador - Israel sendte nødhjelp etter jordskjelvet i 2001.
Georgia - Israel bidro med mat og frø til bønder som led under den alvorlige tørken i 2001.
Tyrkia - Fikk israelsk nødhjelp etter jordskjelvet i 2000.
Mosambik - Fikk israelsk nødhjelp etter oversvømmelsene i 2000.
Colombia - Israel sendte medisinsk hjelp og mat etter jordskjelvet i 1999.
Venezuela - Israel sendte nødhjelp etter oversvømmelsene i 1999.
Sentral-Amerika - Israel sendte team med medisinsk nødhjelp og utstyr for å hjelpe ofrene etter orkanen Mitch i 1998.
Pakistan - Fikk hjelp fra israelske private organisasjoner etter jordskjelv i 2005.
Peru - Fikk hjelp fra israelske private organisasjoner etter jordskjelv i 2007. Perus hydro-elektriske kraftverk blir også bygget og drevet av et israelsk selskap.
Rwanda - Har mottatt humanitær hjelp fra Israel, inkludert medisinsk hjelp fra NGO IsraAID.
Mexico - Har mottatt humanitær hjelp fra Israel, inkludert medisinsk hjelp fra NGO IsraAID.
Tsjad - Har mottatt humanitær hjelp fra Israel, inkludert medisinsk hjelp fra NGO IsraAID.
Sudan (Darfur)- Har mottatt humanitær hjelp fra Israel, inkludert medisinsk hjelp fra NGO IsraAID. Malavi - Har mottatt humanitær hjelp fra Israel, inkludert medisinsk hjelp fra NGO IsraAID.

Husk at det ovennevnte også gjelder enkeltindivider som har blitt utsatt for israelsk hjelp i løpet av årene den jødiske staten har eksistert.

Mer lesestoff:
Teknologi
Mat og drikke
Helse
Annet